23 Jan 2017

Lama tak jengah



Assalamualaikum....lama x jengah blog ni dah besarang dah klu boleh dh berana pinak dah...kenapa lah  malas sudah nak jenguk blog...sejak2 ni kene rajinkan diri untuk jengah dah 2017 dah cik da oiiii tukar lah azam tu ha2....jangan malas sgt gambar ambik banyak tp simpan dlm komputer je nak buat apa.cuba keluarkan dan bagi toton kepada anak2 nanti bila dah tua ahkasss...tua dah asenya....cuba serajin nak hapdate blog yer dah besawang asenya dah ni mcm tuan dia jugak....

28 Sep 2016

Sbah bah...

 Kali ni trib ke kundasang sabah selama 4 hari 3  malam.tiba di kota kinabalu sabah,banyak tempat menarik ni disabah banyak tempat menarik tidak sempat dilawati kerana masa tidak mengizikan.pulau2 pun tidak dapat di terjahi,rasa nak pergi lagi sabah bah sebab x cukup puas berjalan2.banyak lagi tempat menarik yang tidak sempat nak terjah.


31 Mei 2016

Anugerah Perkhitmatan Cemerlang

 Alhamdulilah sekali lagi mendapat anugerah perkhidmatan cemerlang.Majlis bergabung dengan High Tea bersama keluarga bagi menjimatkan.Alhamdulilah juga mendapat cabutan bertuah mendapat blender.Baru je beli blender baru dapat lagi blender hi2 alhamdulilah rezeki hari itu...apa pun bersyukur kehatrat ilahi...Amin....



6 Apr 2016

Air herba yum2

Musim panas ni sesuaila kita kerap membasahkan tekak.air utama air herba ni waduhhh boleh pitam klu x minum air ni....ciba try buat mesti sejuk je badan....asam boi,laici,serai,pudina,lemon,dan ais krim soda perhhh mak mertua lalu pun x perasan hi2....cuba buat mesti jatuh cinta punya...

5 Apr 2016

Kursus Team building siri 1 di pulau Chekas ulu dong pahang

 Salam kali ni nak cerita pasal mingu lepas wajib menghadiri kursus di pulau chekas ulu dong raub pahang.3 hari 2 malam kursus yang membuat pelbagai kenangan ha2 habis sakit2 sau badan dan tanda love bit kat badan hi2....seronok dengan aktiviti tapi sakit2 badan.banyak lagi gambar x larat nak uplop semua hi2 cukup sekadar yang ada untuk tatapan kawan2 bloger.









31 Mac 2016

Menu makan malam



Assalamualaikum...semalam balik kerja yang rajin selalu malas masak main beli jerk.di sebabkan stok dlm peti ais banyak lauk terpakasa masak ha2 sebab weekend ni cda nak pergi kursus di pahang....malasnya nak pergi kusus tapi hakikatnya kene pergi juga...menu semalam ikan kembung masak pedas,tomyam ayam dan telor dadar  so simple

29 Mac 2016

cuti yang singkat...

 Assalamuaikum berhabuk dah blog ni kalu boleh berhabuk hi2...lama x update cuba baca blog kwn2 jerk.bila nak update blog sendiri tidak sempat...insyallah cuba baiki diri kembali untuk merajinkan diri untuk rajin hapdate blog sendiri dan terjah blog kwn2 yang dah lama x terjah.cerita ni weekend yang lepas nak balik kampung pun x sempat jadi la balik ari sabtu sekejap je bersama dengan bonda sendiri.balik kampung terus ajak mak g jalan2 ke sekitar melaka dengan kaki dia yang sakit.saje bila dh cuti x kan nak duduk rumah kebetulan hasrat nak beli baju raya untuk dia so bawak la ke bandar untuk membeli baju raya untuk bonda.sambil menyelam minum air org kata hi2 kita g cuci mata sekali.


 bershellout kita di mitc melaka sedap sangat rasa mcm asam pedas pun yerk...

 berselero anak2 makan dengan bonda kene tekak dia katanya sbb mula nak makan asam pedas tapi akhirnya kita tukar selero lak katanya....
 ketam yang beso2 puas makan

 kasi licin kami kerjakan ingat mula2 x habis sbb banyak tapi akhirnya licin 
 naik river cruise pula





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...