15 Sep 2017

Lunch ari jumaat

salam hai...setiap hari jumaat harusla keluar dr opis sbb masa rehat yang lama dengan dh bosan cita rasa dicafe so kita try juga makan di luar pejabat ni...ari jumaat ari bersantai2 dengan kawan2 pejabat.ni masa yang ada untuk begosip2 ha2....waktu lain ssh sbb kerja floor x sama.

14 Sep 2017

Selepas raya Aidiladha

Assalamualaikum masa ni di banting sebelum nak balik kl g jalan2 dulu kat kampung x sangka pula ada tempat ni ha2 pada hal x penah nak ambik tahu bila sampai balik kg je dokumah tp ada tempat yg menarik mcm ni,masa nak balik kl singah dulu g tanjung sepat untuk beli ikan bili segar untuk di bawa pulang,lps tu jumpa china town ni kat pekan tanjung sepat apa lagi beposing la sbb baru tau ada tempat best mcm ni mcm kat hongkong lak pulak ha2.bila pos kat group wp famili mereka pun x penah sampai lagi ha2 hakikat kat kampung sendiri,boleh la buat cuci mata sekejap...





Hari Raya Aidilaha 2017

 Assalamualaikum raya haji kali ni cuti panjang sikit tapi hakikatnya kereta rosak masih belum di perbaiki huhuhu tungu hubby balik dari out sation baru boleh baiki dok cuti2 bertapa dikl,bila haby dah baiki kereta baru boleh balik kampung mula2 hantar kak ipar balik banting dulu lps tu baru balik melaka tapi dh lepas raya haji nasib menteri bagi cuti lagi sampai isnin terus balik ke melaka ha2 bila hubby bagi duit belanje terus je balik melaka sebab dia x dapat balik kerana hari sabtu dia akan ke johor baharu,kalau kereta break down lagi dia ada kat johor so x jauh sangat dengan melaka,masa ini balik dengan Dania je adam nak duduk dengan atok kat banting sbb atok seorg x da sapa2 dengan kak ipar yg bujang tu sbb yg lain2 x balik kampung,masa sampai melaka mak kata hari ni nak pegi mana ha2 baru panas pungung dah tanya nak g jln mana2,ari pertama x plan pun nak g mana2 eskonya kebetulan hari lahir abg yg sulung kita org pau dia ha2 sambut bufday dia, mula2 nak makan di BAM BAM bistro melaka dekat dengan MBO melaka makanan westrn hakikatnya restoran tu tutp sbb pekeje dia masih tidak naik kerja lagi ,mereka x buka kedai so kene plan lain pula,lps tu ajak adik jln2 di MBO semetara tungu abg sulung datang dengan motor besonya,jalan2 dulu di MBO  terserempak dengan JOHAN raja lawak tu ha2 mak kata tu pelakonkan dia pun bergambar,selepas jalan2 di MBO g makan dlm masa tu hujan yg lebat so makan2 je dengan sambut bufday abg yg sulung dikedai mamak je sbb hujan lebat sangat,masa in je yang terluang isnin nak balik banting balik ambik anak bujang tu hi....




3 Jul 2017

selamat hari raya maaf zahir dan batin 2017

 Assalamualaikum selamat hari raya maaf zahir dan batin dari cda sekeluarga.kali ni beraya di banting selangor.walaupun mak mertua telah tiada kehidupan mcm biasa cuma rindu masakan dia yang tiada bandingannya dengan anak2 yang masak.apa2 pun kehidupan harus diteruskan....



19 Jun 2017

Tazkirah

sekarang kene jaga hati dan perasaan sendiri lagi baik daripada menjaga hati org lain.bila kita  jaga langsung x dihargai sekarang hati mau jadi hati kering ha2 kalau x org pijak kepala kita.

23 Jan 2017

Lama tak jengah



Assalamualaikum....lama x jengah blog ni dah besarang dah klu boleh dh berana pinak dah...kenapa lah  malas sudah nak jenguk blog...sejak2 ni kene rajinkan diri untuk jengah dah 2017 dah cik da oiiii tukar lah azam tu ha2....jangan malas sgt gambar ambik banyak tp simpan dlm komputer je nak buat apa.cuba keluarkan dan bagi toton kepada anak2 nanti bila dah tua ahkasss...tua dah asenya....cuba serajin nak hapdate blog yer dah besawang asenya dah ni mcm tuan dia jugak....

28 Sep 2016

Sbah bah...

 Kali ni trib ke kundasang sabah selama 4 hari 3  malam.tiba di kota kinabalu sabah,banyak tempat menarik ni disabah banyak tempat menarik tidak sempat dilawati kerana masa tidak mengizikan.pulau2 pun tidak dapat di terjahi,rasa nak pergi lagi sabah bah sebab x cukup puas berjalan2.banyak lagi tempat menarik yang tidak sempat nak terjah.


31 Mei 2016

Anugerah Perkhitmatan Cemerlang

 Alhamdulilah sekali lagi mendapat anugerah perkhidmatan cemerlang.Majlis bergabung dengan High Tea bersama keluarga bagi menjimatkan.Alhamdulilah juga mendapat cabutan bertuah mendapat blender.Baru je beli blender baru dapat lagi blender hi2 alhamdulilah rezeki hari itu...apa pun bersyukur kehatrat ilahi...Amin....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...