Bahan-bahan
Kacang Hijau
Sagu - cuci dan toskan
Lempok durian@isi durian
Santan
Gula merah@gula melaka
Gula putih
Garam secubit
Daun pandan - ada yg suka ltk halia dan bwg putihCara-cara
Rebus kacang hijau hingga separuh empuk.
Masukkan gula merah@gula melaka dan juga gula putih. (kemanisan ikut masing2).
Masukkan santan, daun pandan dan secubit garam. Didihkan. Masukkan sagu dan juga tepung gandum@jagung yang dibancuh dengan sedikit air utk memekatkan kuah. Didihkan lagi hingga sagu kembang. Matikan api.
Siap dihidang. Jika suka leh makan dengan roti atau biskut tawar.
Masukkan santan, daun pandan dan secubit garam. Didihkan. Masukkan sagu dan juga tepung gandum@jagung yang dibancuh dengan sedikit air utk memekatkan kuah. Didihkan lagi hingga sagu kembang. Matikan api.
Siap dihidang. Jika suka leh makan dengan roti atau biskut tawar.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan